Undermeny

Öppettider

Måndag - torsdag
7.00 - 17.00

Lunch
12.30 - 13.00

Fredag
7.00 - 12.30

Kontakt

Adress

Stora gatan 12
731 30 Köping

Kontakt

0221-147 41
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Behandlingar

Behandlingen börjar alltid med en grundlig undersökning, då vi bedömer konditionen på Dina tänder, tandkött och övriga vävnader i munnen. Till vår hjälp har vi då bland annat digital röntgen. I första hand jobbar vi sedan förebyggande för att Du ska slippa framtida problem och kostsamma behandlingar. Detta sker i samarbete med tandhygienisten Ewa, som också hjälper oss med tandblekning och fastsättning av tandsmycken. Ibland får man ändå hål i någon tand och detta kan i de flesta fall lagas med en enkel kompositfyllning (amalgam förekommer inte längre). Är tandskadan stor kan det vara en fördel att istället göra en tandteknikerframställd krona på tanden.
 

Behandling

Före / Efter

I vissa fall är en eller flera tänder så allvarligt skadade att den/de måste tas bort och då finns det olika problem att lösa detta problem. Det enklaste (och billigaste) alternativet är att göra en avtagbar delprotes, men vill Du ha tänder som sitter fast kan man antingen göra en cementerad bro på egna tänder eller en käkbensförankrad krona eller bro (implantat).

 Brygga

Före / Efter

Ett implantat är en titanskruv som opererats in i käkbenet för att fästa tandersättningar när man förlorat sina egna tänder och rötter. Man skulle kunna säga att det är konstgjorda tandrötter. Precis som de naturliga rötterna fäster skruvarna i käkbenet.

3 implantat

Före / Efter

Saknas tänder helt och hållet kan vi givetvis göra en avtagbar helprotes, men det alternativ som ger den högsta livskvaliteten är att göra tänder som sitter fast med hjälp av implantat.  

3 A- Förlust båda framtänderna 3 B- Framtänderna ersatta med två implantat

Före / Efter

Copyright © 2014 Köpingstandläkarna i Köping. Web: NyWeb